ΞΑΦΝΙΚΟ ΣΠΥΡΑΚΙ; Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ!

Οι ορμόνες, το άγχος, η αμέλεια που δείχνουμε κάποιες φορές στον καθαρισμό του προσώπου, αλλά και τόσα άλλα, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση κόκκινων, έντονων στιγμάτων.

Τα σπυράκια σε μία, κατά τ’ άλλα, καθαρή επιδερμίδα και μάλιστα σε κακό timing είναι ό,τι χειρότερο και μπορούν να φέρουν ακόμα και την… καταστροφή.

Δεν θέλω όμως να αγχώνεστε γιατί εγώ σας έχω τη λύση και σας εγγυώμαι πως αν ακολουθήσετε το tip μου την επόμενη κιόλας μέρα ο “ξαφνικός επισκέπτης” θα έχει εξαφανιστεί κιόλας!

Το μυστικό βρίσκεται σε κάτι που οι περισσότερες διαθέτουμε στο σπίτι μας και δεν είναι άλλο από την ασπιρίνη! Η ασπιρίνη είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και εκτός από το να απαλλαγείτε από ένα αντιαισθητικό σπυράκι,.

Σε ένα μικρό μπολάκι λιώνετε ένα χάπι ασπιρίνης με λίγο νερό και το ανακατέβετε έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Έπειτα απλώνετε το μείγμα πάνω στο σπυράκι, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει την επιδερμίδα σας και αφήνετε να δράσει για 15 με 20 λεπτά. Κατόπιν ξεπλένετε με κρύο νερό και voilà, το σπυράκι έχει εξαφανιστεί!

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η ασπιρίνη περιέχει βήτα-ύδροξυ-οξέα (ή αλλιώς BHA) που αποφράζουν τους πόρους και μειώνουν τις κοκκινίλες.

Προσοχή όμως!

– Αν το σπυράκι είναι κοντά στα μάτια ή στα ρουθούνια, δεν χρησιμοποιείτε τη μάσκα αυτή.
– Αν έχετε κανονικό ή ξηρό δέρμα, εφαρμόστε τη μάσκα μόνο τοπικά στο σπυράκι.
– Αν έχετε ακμή συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας.
– Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, δοκιμάστε σε μια άκρη του προσώπου κι αν νιώσετε αίσθημα καύσης, αφαιρέστε άμεσα με κρύο νερό.
– Μην δοκιμάσετε το tip, αν έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη!

Stay tuned for more!
Be your own beauty mentor!

Share with

Start typing and press Enter to search