ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ!

Δεν φοβάμαι τον covid δε σημαίνει δεν αναγνωρίζω τη σοβαρότητα και δεν κατανοώ το τι πέρασα. Δεν σημαίνει πως δεν ανησυχω για τον αντίκτυπο ενός νέου ιού ή για το τι θα συμβεί σε όλους. Δεν φοβάμαι το covid δεν σημαίνει εγώ το πέρασα και τώρα τι να μου πείτε εσείς…

«Δεν φοβάμαι τον Covid-19, σημαίνει δεν λυγίζω μπροστά στο θηρίο αυτό, γιατί δεν το βλέπω θηρίο». Δεν έχω πάθει πανικό και δεν έχω γίνει τρελή στο άκουσμα του. Δεν μιλάω γι’ αυτό σαν να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Δεν έχω γίνει με τους γύρω μου σχεδόν αγενής. Δεν τους βλέπω όλους μεταδωτικούς. Αναρρώνω δύσκολα αλλά δεν φοβάμαι τον οποιονδήποτε με πλησιάσει μην πάθω χειρότερα.

Μα είναι δυνατόν; Κινδύνευσες τόσο πολύ;
«Αυτό που φοβάμαι είναι η απώλεια λογικής. Ο πανικός του κόσμου. Που δεν φταίει, συμβαίνει λόγω άγνοιας. Αυτός ο φόβος που έχει υποβάλλει όλο τον κόσμο σε μια σπείρα πανικού.
Το γεγονός ότι έχεις covid πολλές φορές, κάνει τους άλλους να σε φοβούνται σχεδόν αντανακλαστικά. Θα ήθελαν να ζούσες στη Σπιναλόγκα να μην έχουν κάποια επαφή μαζί σου όσο και να σε συμπαθούν. Θεωρούν ότι είσαι μολυσμένος και ότι το έχεις για πάντα. Δεν μπορούν να ξέρουν ότι δεν τους κολλάς ακόμα και να τους το πεις. Γιατί απλά ξέρουν ότι είχες. Είναι όμως απόλυτα λογικό. Όταν δεν μπορούμε να έχουμε μία πλήρη γνώση της κατάστασης και αντιμετώπισης. Ακούγοντας από τις τηλεοράσεις μόνο καταστροφή, πατάμε αβέβαια πάνω σε καινούργιες μεθόδους (μόνο κολχικίνη ή τώρα μόνο αντιβίωση) κι έτσι ο καθένας αποκτά την κρίση και τη γνώμη του. Γίνεται γιατρός και προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του. Συλλέγει όσες πληροφορίες του ταιριάζουν και αποκτά τη δική του άποψη. Και εκεί έρχεται το χάος. Καθένας έχει την άποψή του.
Πήρα μηνύματα αγάπης και πάρα πολλά μηνύματα πανικού. Συγνώμη με όλο το θάρρος, αλλά μήπως…; Χωρίς να παρεξηγηθώ… αλλά ξερετε…
Ναι… τώρα ξέρω.
Υπάρχουν κάποιοι που ακόμα και τώρα με βλέπουν αλλιώς. Ναι, φοβούνται μην τους κολλήσω το βλέπω στο βλέμμα τους. Όμως δεν μπορείς να πείσεις κανέναν. Μόνο αυτόν που θέλει.
Αυτό ακριβώς είναι που φοβάμαι. Ότι έχουν κάνει τον κόσμο να μη βλέπει ξεκάθαρα. Να μην έχει γνώση και να φοβάται. Ναι, κόλλησα αλλά δεν φοβάμαι τον κορονοϊό. Τις επιπτώσεις του πανικού που προκαλεί σε όλους φοβάμαι. Δεν θα μπω στη διαδικασία βέβαια να πείσω κανέναν. Θα αφήσω τον καθένα να λειτουργήσει όπως θέλει. Όμως βγαίνοντας από το πρόβλημα διακρίνω αυτή τη μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον και στους ανθρώπους. Αυτό όντως μπορεί να προκαλέσει φόβο και όχι ο Covid.
Σας ευχαριστώ…
Υ.Γ.: Εγώ θα αγκαλιάσω ξανά, μου το υπόσχομαι!
Share with

Start typing and press Enter to search